Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Panika v Nairobi, ktorá vypukla pri protiteroristickom cvičení,má obeť

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Ben Curtis

O život prišla 33-ročná pracovníčka univerzity, ktorá zomrela na následky ťažkých zranení hlavy.

Nairobi 30. novembra (TASR) - Panika, ktorá dnes vypukla na renomovanej univerzite Strathmore v kenskom hlavnom meste Nairobi pri cvičení simulujúcom teroristický útok, si vyžiadala jednu obeť a dve desiatky zranených, ktorých previezli do nemocnice. Stav dvoch z nich označujú zdravotníci za kritický.

Informácie priniesli svetové agentúry.

O život prišla 33-ročná pracovníčka univerzity, ktorá zomrela na následky ťažkých zranení hlavy. Väčšina ďalších zranených vyviazla so zlomeninami horných a dolných končatín. Mnohí z nich utrpeli fraktúry pri skokoch z vyšších poschodí univerzitného objektu.

Cieľom cvičenia za účasti kenskej polície bolo preveriť pripravenosť univerzitnej komunity a záchranárov na prípadný teroristický útok.

Univerzita vyjadrila v komuniké poľutovanie nad tým, že viacerí študenti i zamestnanci prepadli panike a utrpeli zranenia. Zranení študenti však uviedli, že nemali žiadnu informáciu o cvičení a že panika bola neodvratná, keď sa objavili muži preoblečení za islamistov.

V Keni si ešte živo pamätajú teroristické útoky islamistov na nákupné centrum Westgate v Nairobi zo septembra 2013 a na univerzitu v Garisse na východe krajiny z apríla 2015, ktoré si dokopy vyžiadali 215 obetí na životoch.