Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Najmenej 81 zranených pri ďalšom vykoľajení vlaku v štáte Uttarpradéš

Viacerí používatelia Facebooku uverejnili na sociálnej sieti fotky z nehody. Foto: Facebook

Ide už o druhé železničné nešťastie v tomto štáte za uplynulé tri dni.

Lakhnaú 23. augusta (TASR/Teraz.sk) - Najmenej 81 ľudí utrpelo dnes zranenia pri vykoľajení osobného vlaku v seveorindickom štáte Uttarpradéš. Ide už o druhé železničné nešťastie v tomto štáte za uplynulé tri dni, informovala agentúra DPA.

K vykoľajeniu rýchlika došlo dnes okolo 02.40 h miestneho času pri meste Aurajá po tom, ako sa na koľajnice prevrátil nákladný automobil vezúci piesok na stavbu. Rušňovodič musel brzdiť, v dôsledku čoho sa vykoľajila lokomotíva a 12 vagónov.

Hovorca indických železníc povedal, že vodič prechádzal cez trať na mieste, kde to nebolo povolené.

K podobnej nehode došlo aj v nedeľu v inej časti Uttarpradéšu. Vykoľajenie osobného vlaku si vtedy vyžiadalo najmenej 23 obetí na životoch. Príčina tohto nešťastia doposiaľ nie je známa.

Podľa indického úradu pre krízové situácie pri železničných nešťastiach v Indii od roku 2010 zahynulo viac ako 25.000 ľudí. Príčinou vlakových nešťastí v Indii je často zlá údržba rozsiahlej železničnej infraštruktúry a neschopnosť nahradiť zastarané technické vybavenie novým. Významnú rolu zohráva aj preťaženosť osobných vlakov. Indické železnice, ktoré disponujú približne 9000 osobnými vlakmi, každodenne využíva asi 23 miliónov ľudí.