Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Najmenej jedna osoba zomrela pri streľbe v Predjordánsku

Príslušníci izraelských bezpečnostných síl vyšetrujú na mieste streľby po útoku v izraelskej osade Maale Adumim, na Západnom brehu Jordánu 22. februára 2024. Foto: TASR/AP

Zdravotníci z miesta odviezli osem zranených osôb.

Jeruzalem 22. februára (TASR) - Najmenej jedna osoba prišla o život a viacero ďalších utrpelo zranenia vo štvrtok počas streľby neďaleko osady Maale Adumim na Západnom brehu Jordánu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Izraelská polícia uviedla, že teroristov sa jej podarilo zneškodniť. "Traja teroristi...vyšli zo svojho vozidla a spustili streľbu z automatických zbraní na vozidlá, ktoré stáli v dopravnej zápche na ceste smerom do Jeruzalema," uviedla polícia vo vyhlásení. Dvoch útočníkov zneškodnila na mieste, tretieho počas pokusu o útek.

Zdravotníci z miesta odviezli osem zranených osôb. Stav niektorých z nich bol podľa zdravotníkov vážny. Denník Haarec s odvolaním sa na záchrannú službu Dávidova hviezda (Magen David Adom) napísal, že jedna osoba zraneniam podľahla.

Izrael okupuje Západný breh Jordánu (Predjordánsko) od šesťdňovej vojny v roku 1967. Na tomto území, ktoré si Palestínčania nárokujú ako súčasť svojho nezávislého štátu, sa za toto obdobie usídlili státisíce izraelských osadníkov. Ich osady sú na základe medzinárodného práva pokladané za nezákonné. Osada Maale Adumim sa nachádza približne sedem kilometrov východne od Jeruzalema.