Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

ZVEDAVÉ BATOĽA: Chlapec sa pretlačil cez plot Bieleho domu

Policajti uniformovanej divízie americkej tajnej služby nesú v utorok 18. apríla 2023 malé dieťa, ktoré sa preplazilo cez plot Bieleho domu na Pennsylvania Avenue vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Ide zrejme o prvý úspešný prienik do areálu Bieleho domu po zdvojnásobení plota na výšku zhruba 3,96 metra. Medzera medzi tyčkami teraz meria 12,7 centimetra.

Washington 19. apríla (TASR) - Zvedavé batoľa sa v utorok pretlačilo pomedzi tyčky kovového plota na severnej strane sídla amerického prezidenta. Stalo sa tak jedným z najmenších votrelcov do areálu Bieleho domu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Príslušníci uniformovaného útvaru tajnej služby, ktorí sú zodpovední za bezpečnosť v Bielom dome, prešli cez severný trávnik, chlapca vzali a vrátili rodičom stojacim na Pennsylvania Avenue. Oficiálny vstup do areálu bol vtedy nakrátko obmedzený. Rodičov stručne vypočuli a potom im povolili pokračovať v chôdzi.

Hovorca tajnej služby USA Anthony Guglielmi informoval, že agenti "išli k zvedavému malému návštevníkovi pri severnom plote Bieleho domu, ktorý nakrátko vstúpil na pozemok Bieleho domu".

"Bezpečnostné systémy Bieleho domu okamžite uviedli do akcie agentov tajnej služby a tí rýchlo dali batoľa späť do rúk rodičom," uviedol hovorca vo vyhlásení.

Ide zrejme o prvý úspešný prienik do areálu Bieleho domu po zdvojnásobení plota na výšku zhruba 3,96 metra. Medzera medzi tyčkami teraz meria 12,7 centimetra. V tomto ikonickom oplotení sídla amerického prezidenta preto staršie deti niekedy uviaznu. Často sa pri ňom odohrávajú aj demonštrácie a protestujúci sa k nemu zvyknú pripútať reťazou.