Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Štyri obete: Nákladné lietadlo padlo do mora pri Pobreží Slonoviny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príslušníci bezpečnostných síl na mieste uviedli, že lietadlo viezlo materiál pre francúzsku armádu.

Abidjan 14. októbra (TASR) - Nákladné lietadlo sa zrútilo dnes do Atlantického oceánu neďaleko medzinárodného letiska v Abidjane v africkej krajine Pobrežie Slonoviny. Štyria moldavskí členovia posádky prišli o život, pričom ďalší dvaja Moldavci a štyria Francúzi z posádky utrpeli zranenia.

Veliteľ miestnych vojenských hasičov ďalej informoval, že lietadlo letelo z hlavného mesta susedného štátu Burkina Faso a havarovalo pri pristávaní. Prvé správy naznačovali, že stroj s desiatimi ľuďmi na palube odštartoval z letiska v Abidjane.

Podľa francúzskeho vojenského predstaviteľa citovaného agentúrou AP lietadlo viezlo francúzsky vojenský náklad. Zranených previezli na francúzsku vojenskú základňu pri letisku.

Trosky lietadla boli rozptýlené v plytkých pobrežných vodách a na pláž dorazili spolu so záchranármi aj stovky miestnych prizerajúcich sa obyvateľov.

Podľa spravodajskej stanice BBC došlo k pádu lietadla typu Antonov ukrajinskej výroby v hustom daždi a vlny zaniesli trosky späť k pobrežiu.