Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nálet zasiahol policajnú stanicu v Saná, zahynulo asi 33 ľudí

Policajti hľadajú ľudí v troskách budov po leteckom útoku saudsko-arabských vzdušných síl na policajné sídlo v jemenskom meste Saná 18. januára 2016. Foto: TASR/AP

Vojna v Jemene si vyžiadala už takmer 6000 ľudských životov a uvrhla túto chudobnú krajinu do humanitárnej krízy.

Saná 19. januára (TASR) - Približne 33 osôb, prevažne príslušníkov polície, zahynulo v pondelok počas náletu vojenskej koalície vedenej Saudskou Arábiou na policajnú stanicu v jemenskej metropole Saná. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Predstaviteľ z tohto ministerstva, ktoré je rovnako ako väčšina vládnych inštitúcií v hlavnom meste Jemenu kontrolované šiitskými povstalcami, spresnil, že pri nálete utrpelo zranenia aj deväť ďalších osôb.

Vojna v Jemene si vyžiadala už takmer 6000 ľudských životov a uvrhla túto chudobnú krajinu do humanitárnej krízy. V konflikte stoja šiitskí povstalci a vojaci verní bývalému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi proti medzinárodne uznávanej vláde prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, ktorú od marca 2015 podporuje náletmi koalícia na čele so Saudskou Arábiou.

Ku skončeniu náletov vyzvala Saudskú Arábiu aj Organizácia Spojených národov. Tvrdí, že práve koaličné útoky sú zodpovedné za vysoký počet civilných obetí v jemenskom konflikte, uviedla DPA.