Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Námestníka ruského ministra podozrievajú zo sprenevery 50 mil. rubľov

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/AP

Pirumov mal založiť a viesť zločineckú skupinu, ktorej aktivity boli zamerané na získavanie predražených štátnych zákaziek.

Moskva 15. marca (TASR) - Špeciálna jednotka ruskej polície zadržala dnes v meste Rostov na Done námestníka ruského ministra kultúry Grigorija Pirumova. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na vyhlásenie moskovskej prokuratúry.

Pirumov je podozrivý z účasti na sprenevere 50 miliónov rubľov (približne 630.000 eur), ktoré boli určené na obnovu Novodevičieho kláštora v Moskve.

"Pirumov založil a viedol zločineckú skupinu, ktorej aktivity boli zamerané na získavanie predražených štátnych zákaziek," uvádza sa vo vyhlásení moskovskej prokuratúry.

Novodevičí kláštor bol založený na Dievčom poli v Moskve v roku 1524 veľkokniežaťom Vasilijom III. na počesť Smolenskej Božej Matky ako prejav vďaky za pripojenie Smolenska k moskovskému kniežatsvu v roku 1514.

Až do súčasnosti v areáli nedošlo k žiadnym podstatným zmenám, takže ako unikátny príklad moskovského baroka bol kláštorný komplex v roku 2004 zapísaný do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.