Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Naplno sa rozbieha kampaň za opätovné zvolenie Obamu

Barack Obama Foto: TASR/AP

Obamova kampaň zverejnila video, v ktorom sú vykreslené ostré kontrasty medzi šéfom Bieleho domu a Romneym v otázkach amerických zahranično-politických vzťahov.

Washington 26. apríla (TASR) - Kampaň za opätovné zvolenie amerického prezidenta Baracka Obamu sa dnes naplno rozbehla útokom na jeho takmer istého vyzývateľa Mitta Romneyho - pričom išlo o otázky zahraničnej politiky.

Obamova kampaň zverejnila video, v ktorom sú vykreslené "ostré kontrasty" medzi šéfom Bieleho domu a Romneym v otázkach amerických zahranično-politických vzťahov, uviedla tlačová agentúra AP.

Zverejnenie videa bolo predohrou pred dnešným prejavom amerického viceprezidenta Joea Bidena, s ktorým druhý muž USA vystúpi na Newyorskej univerzite. Podľa AP vykreslí Romneyho zahraničnú politiku ako povrchnú, zle informovanú a nebezpečnú.

Doteraz ani Romney ani Obama neurobili zo zahraničnej politiky hlavnú tému kampane. Obamova kampaň tiež oznámila prvé oficiálne volebné zhromaždenia za opätovné zvolenie terajšieho šéfa Bieleho domu. Uskutočnia sa na budúci týždeň (5. mája) na univerzitách v Ohiu a vo Virgínii. Obamu bude sprevádzať jeho manželka Michelle.