Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Napriek migrácii zostala bezpečnosť vyvážená, tvrdí maďarská polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Šéf polície poznamenal, že vlani zaznamenali celkovo 267.628 trestných činov, čo je v porovnaní s rokom 2014 pokles o 13,5 percenta.

Budapešť 27. januára (TASR) - Najväčším výsledkom maďarskej polície v roku 2015 bolo to, že napriek bezprecedentnému migračnému tlaku zostala bezpečnosť v krajine vyvážená, povedal dnes v Budapešti šéf maďarskej polície (ORFK) Károly Papp.

Podľa agentúry MTI Papp na schôdzke vedenia zhodnotil vlaňajšiu činnosť polície. "Najväčšou výzvou pre políciu boli úlohy týkajúce sa ilegálnej migrácie, ktoré vyriešila úspešne a účinne," zdôraznil a dodal, že o tom svedčia aj septembrové výsledky prieskumu inštitútu Nézöpont, podľa ktorých bolo 78 percent Maďarov spokojných s prácou polície súvisiacou s migráciou.

Vlani podľa Pappa prekročilo vonkajšie schengenské hranice v Maďarsku 391.000 cudzincov zo 106 krajín sveta - najmä zo Sýrie, Afganistanu, Iraku, Kosova a Pakistanu, ale boli medzi nimi aj občania Burundi, Jamajky, Panamy, Brazílie či Kolumbie.

Šéf polície poznamenal, že vlani zaznamenali celkovo 267.628 trestných činov, čo je v porovnaní s rokom 2014 pokles o 13,5 percenta. Vlani pri dopravných nehodách zomrelo 644 ľudí, o 18 viac ako v predchádzajúcom roku.