Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Napriek prímeriu zahynulo ďalších päť ukrajinských vojakov

Foto: youtube

Pri rôznych útokoch proruských separatistov na východe Ukrajiny zahynulo v priebehu 24 hodín päť ukrajinských vojakov a ďalší siedmi utrpeli zranenia.

Kyjev 19. decembra (TASR) - Pri rôznych útokoch proruských separatistov na východe Ukrajiny zahynulo v priebehu 24 hodín päť ukrajinských vojakov a ďalší siedmi utrpeli zranenia. Podľa velenia armády v Kyjeve je to viac, ako je v ostatných dňoch bežné.

"Nateraz sa strieľa len z ručných zbraní, tanky a delostrelectvo nepoužívajú. Nedá sa povedať, že by dochádzalo k nejakej eskalácii situácie," uviedol podľa agentúry Reuters na tlačovej konferencii hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko.

Podľa najnovších štatistík OSN si konflikt na východe Ukrajiny od polovice apríla vyžiadal 4707 obetí, z toho 1357 po septembrovom vyhlásení prímeria. V tejto bilancii sú zarátané aj obete zatiaľ neobjasneného pádu malajzijského civilného lietadla. V bojoch na východe Ukrajiny utrpelo zranenia viac ako 10.400 ľudí a vyše 1,1 milióna ich opustilo svoje domovy. Väčšina z nich sa uchýlila do zahraničia, ostatní sú vnútorní vysídlenci.