Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Našla sa posledná čierna skrinka zo zrážky vlakov v Bavorsku

Na snímke záchranári na mieste zrážky dvoch vlakov v nemeckom Bad Aiblingu 9. februára 2016. Foto: TASR/AP

Zásahové zložky pokračovali dnes v odpratávaní trosiek vlakov, ktoré sa čelne zrazili v plnej rýchlosti na jednokoľajnej trati.

Mníchov 12. februára (TASR) - Experti našli tretiu a poslednú z tzv. čiernych skriniek dvoch prímestských vlakov, ktoré sa tento týždeň čelne zrazili v Bavorsku. Oznámila to dnes tamojšia polícia.

Dúfajú, že údaje zo záznamových zariadení im pomôžu zistiť príčinu utorňajšej zrážky pri Bad Aiblingu, pri ktorej zahynulo 11 ľudí a 80 utrpelo zranenia.

Polícia sa podľa tlačovej agentúry DPA obáva, že počet obetí môže ešte vzrásť po úmrtí 11. cestujúceho vo štvrtok. Štyridsaťsedemročný muž podľahol v nemocnici zraneniam, ktoré utrpel pri zrážke. "Žiaľ, niekoľko ľudí je stále v kritickom stave," uviedla policajná hovorkyňa.

Je naďalej nejasné, či nehodu spôsobila ľudská alebo technická chyba. "Môže to byť kombinácia oboch faktorov," pokračovala hovorkyňa. "Ešte stále potrebujeme viac dielikov skladačky, aby sme videli celú snímku."

Zásahové zložky pokračovali dnes v odpratávaní trosiek vlakov, ktoré sa čelne zrazili v plnej rýchlosti na jednokoľajnej trati.