Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Zahraničie

Našli krídlo a podvozok Prigožinovho lietadla, tvrdí ruský kanál

Ľudia odnášajú vrece s telom z miesta pádu súkromného lietadla v Tverskej oblasti blízko obce Kuženkino vo štvrtok 24. augusta 2023. Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin sa podľa ruských úradov nachádzal na palube lietadla Embraer-135, ktoré sa v stredu zrútilo v Tverskej oblasti blízko Moskvy. Haváriu nikto neprežil. Prigožinova smrť však doposiaľ nebola oficiálne potvrdená. Na palube bolo desať ľudí vrátane troch členov posádky. Foto: FOTO TASR/AP

Ruský kanál 112 na platforme Telegram zverejnil fotografie a videá trosiek, ktoré podľa tvrdenia tohto kanála dopadli tri kilometre od miesta havárie v Tverskej oblasti.

Moskva 25. augusta (TASR) - Na internete sa šíria zábery údajne zachytávajúce podvozok a krídlo z havarovaného lietadla Jevgenija Prigožina. V piatok o tom informoval portál britskej televízie Sky News.

Ruský kanál 112 na platforme Telegram zverejnil fotografie a videá trosiek, ktoré podľa tvrdenia tohto kanála dopadli tri kilometre od miesta havárie v Tverskej oblasti, nachádzajúcej sa severozápadne od Moskvy.

Kanál informoval, že krídlo a podvozok vytiahli z rieky Ladyženka v Tverskej oblasti "niekoľko stoviek metrov od miesta, kde našli chvost lietadla".

Zábery neboli nezávisle overené, ale jedna fotografia zachytáva krídlo so sériovým číslom zhodujúcim sa s číslom lietadla Embraer spájaného s Prigožinom, šéfom ruskej žoldnierskej spoločnosti Vagnerova skupina.

Súkromné lietadlo typu Embraer Legacy 600, ktoré malo patriť Prigožinovi, smerovalo v stredu 23. augusta z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo jeho firmy, keď sa zrútilo nad Tverskou oblasťou. Pád lietadla podľa informácií ruských úradov a médií neprežil nikto z dovedna desiatich pasažierov. Smrť Prigožina však zatiaľ nijaký ruský predstaviteľ ani úrad oficiálne nepotvrdili.