Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Navaľnyj má nového advokáta

Alexej Navaľnyj, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Traja bývalí právnici Alexeja Navaľného – Igor Sergunin, Vadim Kobzev a Alexej Lipcer - sú od 13. októbra väzobne stíhaní na základe podozrenia z účasti extrémistickej komunite.

Moskva/Berlín 20. októbra (TASR) - Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj má nového právnika - jeho záujmy bude zastupovať Leonid Soloviov, informovala stanica Deutsche Welle (DW).

Soloviov prišiel na mestský súd v meste Kovrov, keď sa v stredu 18. októbra posudzovali Navaľného sťažnosti voči vedeniu väznice IK-6 v Melechove, kde si odpykáva svoj trest.

Na prvú časť pojednávania však Soloviova nepustili a pred tým mu neumožnili ani videočet s Navaľným, aby sa pred zasadnutím súdu mohli dohodnúť na stratégii. Vedenie väznice sa v tomto prípade odvolalo na technické problémy.

Traja bývalí právnici Alexeja Navaľného – Igor Sergunin, Vadim Kobzev a Alexej Lipcer - sú od 13. októbra väzobne stíhaní na základe podozrenia z účasti extrémistickej komunite. Vo väzbe zotrvajú najmenej do 13. decembra. V prípade, že ich súd uzná za vinných, hrozí im šesť rokov väzenia.

Ďalší dvaja Navaľného advokáti - Oľga Michajlovová a Alexandr Fedulov - z Ruska emigrovali.