Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Neďaleko Madridu našli mŕtve telá troch starších súrodencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Jedna z policajných hovorkýň pre DPA uviedla, že možným motívom zločinu je zrejme vybavovanie si účtov.

Madrid 19. januára (TASR) - Telá troch starších súrodencov našli vo štvrtok čiastočne obhorené v ich domove blízko španielskej metropoly Madrid, uviedla tamojšia polícia. TASR správu prevzala v piatok z agentúry DPA.

Telá dvoch žien približne vo veku 60 rokov a jedného 70-ročného muža sa našli poukladané na seba v mestečku Morata de Tajuna zhruba 40 kilometrov juhovýchodne od Madridu, spresnila polícia vo vyhlásení k vyšetrovaniu. Všetky telá preukazovali známky násilia.

Jedna z policajných hovorkýň pre DPA uviedla, že možným motívom zločinu je zrejme vybavovanie si účtov. Súrodenci si totiž mali napožičiavať veľké sumy peňazí od svojich známych i susedov.

Dve sestry roky prevádzali peniaze dvom mužom, ktorí o sebe tvrdili, že sú vojaci v Afganistane, napísali španielske noviny El País s odvolaním sa na výpovede susedov.

Brat a dve sestry dokonca predali svoj byt v hlavnom meste Madrid, aby zozbierali peniaze pre údajných vojakov. Svojich susedov a známych mali údajne opakovane žiadať, aby im požičali rôzne sumy peňazí, a to až do výšky až 3000 eur, uviedli tamojšie médiá. Obe sestry mali pritom ignorovať varovania susedov, že v prípade údajných vojakov môže ísť o podvod. Polícia tieto tvrdenia doposiaľ oficiálne nepotvrdila, píše DPA.