Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nehoda trajektu v Tanzánii si vyžiadala najmenej 86 obetí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Oficiálna kapacita plavidla bola podľa miestnych médií 100 osôb, úrady však odhadujú, že v čase nešťastia viezlo viac ako 400 ľudí.

Kampala 21. septembra (TASR) - Počet ľudí, ktorí zahynuli vo štvrtok pri prevrátení trajektu na Viktóriinom jazere v Tanzánii, stúpol na najmenej 86. Informoval o tom v piatok miestny denník The Citizen s odvolaním sa na vyhlásenie guvernéra provincie Mwanza Johna Mongellu.

Zachrániť sa podľa miestnej televízie TBC podarilo 37 osôb. Záchranári v piatok ráno obnovili svoje pátranie a našli ďalšie telá obetí.

K nešťastiu došlo vo štvrtok medzi ostrovmi Ukara a Ukerewe, údajne iba niekoľko metrov od dokov na ostrove Ukerewe. Trajekt MV Nyerere viezol i náklad.

Presný počet ľudí na palube trajektu ani príčina nešťastia nie sú známe. Oficiálna kapacita plavidla bola podľa miestnych médií 100 osôb, úrady však odhadujú, že v čase nešťastia viezlo viac ako 400 ľudí, napísala stanica BBC.

Podobné incidenty sú na tomto najväčšom jazere Afriky pomerne časté. V roku 1996 sa tam pri prevrátení preťaženého trajektu MV Bukoba utopilo viac než 800 ľudí. Išlo o jedno z najväčších nešťastí trajektov v 20. storočí.

Viktóriino jazero sa nachádza medzi Tanzániou, Keňou a Ugandou.