Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia rieši ďalšie napadnutie migrantmi

Na ilustračnej snímke migranti Foto: TASR/AP

Osem registrovaných prisťahovalcov vo veku 18-21 rokov zadržali do príchodu alarmovanej polície v kúpeľoch v Oberhausene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Berlín 13. marca (TASR) - Nemecká polícia informovala dnes o ďalších incidentoch súvisiacich s prílevom migrantov do krajiny.

Osem registrovaných prisťahovalcov vo veku 18-21 rokov zadržali do príchodu alarmovanej polície v kúpeľoch v Oberhausene v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na základe oznámenia troch tínedžeriek vo veku 11-14 rokov o "nemravnom kontakte" s nimi.

Podozrivých predviedli na políciu a následne po konzultácii s príslušnou prokuratúrou prepustili na slobodu. Vyšetrovanie kauzy pokračuje, vyplýva z informácií tamojších médií, rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF i tlačovej agentúry MTI.

Neznámi páchatelia odpálili pred objektom v Eisenachu v spolkovej krajine Durínsko, v ktorom sú umiestnení žiadatelia o azyl zo Sýrie, domácky vyrobenú nálož. Pri incidente, ku ktorému došlo ešte v noci na 4. marca a ktorý ohlásili na polícii až teraz, nedošlo k ujmám na zdraví, ani k materiálnym škodám na budove. Na rozbuške nálože nechýbal hákový kríž. Aj tento prípad je predmetom pokračujúceho vyšetrovania.

Z Nemecka prišli v uplynulých mesiacoch opakovane správy o útokoch rôzneho charakteru na zariadenia pre migrantov.