Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia má podozrivú z bombových hrozieb v Chemnitzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podozrivou je 26-ročná obyvateľka mesta, ktorej sa dostali na stopu vďaka dosledovaniu zdroja rozosielaných výhražných e-mailov.

Chemnitz 27. mája (TASR) - Kriminalistom z Chemnitzu v nemeckej spolkovej krajine Sasko sa zrejme podarilo objasniť sériu anonymných hrozieb bombovým útokom na tamojšie peňažné ústavy a finančný úrad. Podozrivou je 26-ročná obyvateľka mesta, ktorej sa dostali na stopu vďaka dosledovaniu zdroja rozosielaných výhražných e-mailov.

Informoval o tom v piatok Stredonemecký rozhlas (MDR).

Podľa rovnakého zdroja ešte v pondelok počas ostatného planého poplachu na miestnom finančnom úrade, pri ktorom preventívne evakuovali približne 500 ľudí, policajti prehľadali byt podozrivej, v ktorom zaistili komunikačnú techniku a nosiče údajov.

Žena sa pri následnom výsluchu priznala k nezákonnej činnosti v apríli i máji. O motíve jej konania orgány činné v trestnom konaní zatiaľ neinformovali.

Od vlaňajších Vianoc zaznamenali v meste Chemnitz celkove 12 hrozieb, ktorých terčom sa stali obchodné prevádzky, reštaurácie a verejné zariadenia vrátane úradov a škôl. Vo viacerých prípadoch zatiaľ polícia páchateľa či páchateľov nevypátrala, čo platí o hrozbách adresovaných vo februári trom pobočkám siete rýchleho občerstvenia, ako aj aprílovej vyhrážke voči miestnemu supermarketu.