Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Nemecká prokuratúra napadla rozsudok v prípade jedného z komplicov NSU

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dôvodom odvolania proti 2,5-ročnému trestu pre muža, ktorého uznali vinným a odsúdili za napomáhanie teroristickej organizácií, sú nemenované aspekty v zdôvodnení verdiktu.

Karlsruhe 16. júla (TASR) - Nemecká Spolková prokuratúra so sídlom v Karlsruhe sa odvolala voči rozsudku, ktorý v procese s bývalou členkou neonacistickej skupiny Národnosocialistické podsvetie (NSU) Beatou Zschäpeovou vyniesol Vrchný krajinský súd v Mníchove voči jednému z jej komplicov Andrému E. Dôvodom odvolania proti 2,5-ročnému trestu pre muža, ktorého uznali vinným a odsúdili za napomáhanie teroristickej organizácií, sú nemenované aspekty v zdôvodnení verdiktu.

Hovorkyňa prokuratúry, ktorá v pondelok informovala o tomto kroku, sa podľa tlačovej agentúry DPA nevyjadrila k možnému napadnutiu rozsudkov z Mníchova v prípade hlavnej obžalovanej, ako aj troch ďalších komplicov.

Beate Zschäpeová, ktorú minulý týždeň v bavorskej metropole odsúdili na doživotie za účasť na desiatich vraždách, sa voči rozsudku odvolá na Spolkovom súdnom dvore (BGH), uviedol už skôr jej obhajca Wolfgang Heer.