Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Nemecké bezpečnostné zložky zabránili teroristickému útoku

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa ministra vnútra Thomasa de Maiziera, došlo v tomto prípade k zásahu v správnom čase, ktorý postačoval na zhromaždenie dôkazov, ale aj na spoľahlivé odvrátenie nebezpečenstva.

Berlín 31. októbra (TASR) - Miera teroristického ohrozenia Nemecka zostáva stále vysoká. Bezpečnostné zložky na celoštátnej i krajinskej úrovni úzko a dobre spolupracujú nielen medzi sebou, ale aj so zahraničnými partnermi. V prípade nutnosti konajú veľmi rozhodne a dôsledne, vyhlásil dnes v Berlíne nemecký spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere v reakcii na zadržanie 19-ročného Sýrčana podozrivého z prípravy teroristického útoku.

Podľa informácií, ktoré má minister k dispozícii, došlo v tomto prípade k zásahu v správnom čase, ktorý postačoval na zhromaždenie dôkazov, ale aj na spoľahlivé odvrátenie nebezpečenstva. De Maiziere vyzdvihol "vynikajúcu prácu" všetkých zainteresovaných zložiek vrátane pracovníkov príslušného úradu pre ochranu ústavy, kriminálnej polície a tiež jednotiek osobitého určenia na celoštátnej i krajinskej úrovni či justície.

Bezpečnostné zložky včasným zásahom zabránili vážnemu teroristickému útoku v Nemecku, vyplynulo z ministrových slov.