Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Nemecké úrady zatkli talianskeho mafiána, pašoval kokaín

Ilustračné foto Foto: Finančná správa

Skupina, ktorej bol členom, poslala niekoľko dodávok kokaínu z Holandska do Nemecka, odkiaľ drogy previezla do Talianska.

Berlín 29. decembra (TASR) - Nemecké úrady ukončili vyšetrovanie prípadu pašovania kokaínu zadržaním člena talianskej zločineckej skupiny. Uviedla to tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie nemeckých úradov.

Vyšetrovatelia v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko informovali, že 40-ročného nemenovaného Taliana zatkli 23. decembra v meste Gelsenkirchen, keď vyšiel z úkrytu. Vyšetrovatelia dodali, že muž je členom skupiny Sacra Corona Unita, ktorá pôsobí v juhovýchodnom Taliansku, a čoskoro ho do tejto krajiny vydajú.

Zatknutie nasledovalo po tom, ako policajné sily vyšetrovali v talianskom meste Francavilla Fontana istú skupinu, ktorá pašovala kokaín a zbrane.

Nemecké úrady spolupracovali s talianskymi. A uviedli, že skupina poslala niekoľko dodávok kokaínu z Holandska do Nemecka, odkiaľ drogy previezla do Talianska. Talianske úrady zatýkali rôznych podozrivých v tomto prípade už v októbri a novembri.