Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nemeckej polícii sa vzdal ďalší útočník z Kolína nad Rýnom

Na archívnej snímke nemeckí policajti hliadkujú pred hlavnou stanicou v Kolíne nad Rýnom Foto: TASR/AP

Identifikácia ďalšieho podozrivého súvisí s utorňajším zverejnením piatich fotografií zachytávajúcich násilné incidenty počas silvestrovskej noci.

Kolín nad Rýnom 11. marca (TASR) - Štvrtého muža vzali do väzby v súvislosti s pátraním po podozrivých zo sexuálneho napadnutia a okrádania žien počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom. Informovala o tom tamojšia polícia.

Identifikácia ďalšieho podozrivého súvisí s utorňajším zverejnením piatich fotografií zachytávajúcich násilné incidenty počas silvestrovskej noci, ktorú poznačila kriminalita spájaná najmä s mužmi pochádzajúcimi z Blízkeho východu a Severnej Afriky, píše agentúra AP.

Zadržaný 20-ročný Iračan prišiel vo štvrtok večer spolu so svojím otcom na policajnú stanicu v obci Werl a uviedol, že je jedným z mužov zachytených na fotografii.

Zverejnené fotografie urobili počas silvestrovskej noci obete alebo svedkovia napadnutí. Polícia už vďaka nim zatkla troch mužov, z ktorých dvaja sa vzdali na polícii sami a tretieho zadržali na základe tipu.

V súvislosti s hromadným napádaním a útokmi namierenými proti ženám, ktoré sa odohrali počas novoročných osláv v Kolíne nad Rýnom, dostala tamojšia polícia približne 1100 trestných oznámení, viac než desať obvinených je za mrežami.

Skupiny mužov počas útokov obkolesili ženy a následne ich sexuálne obťažovali a okrádali. Približne 40 percent z týchto obvinení je sexuálneho charakteru v rozsahu od obťažovania po znásilnenie.