Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Berlíne v utorok vybuchlo auto. Za útokom boli zrejme drogy

Policajti vyšetrujú na mieste explózie nálože umiestnenej v aute na ulici v Berlíne 15. marca 2016 Foto: TASR/AP

Utorková tragédia v berlínskej štvrti Charlottenburg si vyžiadala život 43-ročného muža.

Berlín 16. marca (TASR) - Za utorkovou explóziou v berlínskej štvrti Charlottenburg, ktorú spôsobila nálož pod strieborným motorovým vozidlom typu Volkswagen Passat a ktorá si vyžiadala život 43-ročného polícii dobre známeho vodiča, bol zrejme obchod s kokaínom. Vyhlásil to dnes hovorca prokuratúry v nemeckej metropole Martin Steltner.

Ako ďalej vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA, doterajšie poznatky vyšetrovateľov naznačujú, že išlo o pomstu v rámci organizovaného zločinu, ktorej dôvod však orgánom činným v trestnom konaní zostáva zatiaľ utajený.

Viaceré médiá s odvolaním sa na vyšetrovateľov informovali o tom, že za pomstou mohla byť nevydarená obchodná transakcia s drogami. Útok však mohol smerovať aj k priateľovi obete, ktorý sa na tomto obchode podieľal. Túto tézu však prokuratúra nepotvrdila s tým, že zatiaľ nemá konkrétne indície o tom, že by v hľadáčiku páchateľov bola ešte ďalšia osoba.

Vyšetrovatelia dnes začali s výsluchmi svedkov, ako aj osôb z okolia obete, ktorá vykrvácala na mieste explózie v dôsledku ťažkých zranení dolných končatín.