Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nemeckí kriminalisti chcú včas identifikovať migrantov-recidivistov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spolkový kriminálny úrad považuje možné nebezpečenstvá spojené s islamským terorizmom za stále aktuálne.

Mainz 10. augusta (TASR) - Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) chce posilniť včasnú identifikáciu a trestné stíhanie recidivistov zo zahraničia s cieľom ukončiť ich pobyt na území krajiny.

Šéf BKA Holger Münch ráta s tým, že z aktivít jednotlivých spolkových krajín v tejto oblasti vznikne komplexná koncepcia. "Domnievame sa, že ak sa k takýmto osobám pristúpi dôsledne, celkove to zvýši akceptovateľnosť prisťahovalcov v Nemecku s vedomím, že štát dôsledne postupuje voči zneužitiu (imigrácie)," naznačil vo štvrtok večer v Mainzi podľa piatkovej správy tlačovej agentúry DPA najvyšší predstaviteľ BKA.

Spolkový kriminálny úrad považuje možné nebezpečenstvá spojené s islamským terorizmom za stále aktuálne. Počet radikalizovaných osôb je naďalej vysoký a stále rastie, pripomenul Münch, ktorý registruje riziká u prisťahovalcov, navrátilcov z vojnami sužovaných oblasti, ale aj u ľudí po odpykaní si nepodmienečných trestov.

Na riziko radikalizácie medzi prisťahovalcami sa podľa jeho slov treba osobitne sústrediť v nasledujúcich rokoch. "To vidíme v mnohých prípadoch, ak sa pozrieme na scenáre útokov z posledných rokov," dodal.