Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Polícia v Brémach varovala pred hrozbou teroristických útoku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Varovanie prišlo v čase zvýšených obáv v Európe po teroristických útokoch v Paríži a Kodani.


Brémy 28. februára (TASR) - Polícia v nemeckých Brémach varovala dnes pred nebezpečenstvom útokov zo strany islamských extrémistov v tomto meste na severozápade krajiny. Informovala o tom agentúra DPA.

Upozornenia na aktivity potenciálne nebezpečných islamistov prichádzajú od piatkového večera od nekonkretizovaného spolkového úradu, uviedla polícia s tým, že na situáciu reaguje "koordinovanými a prispôsobenými bezpečnostnými opatreniami".

Bližšie podrobnosti o charaktere hrozby nezverejnili. Varovanie prišlo v čase zvýšených obáv v Európe po teroristických útokoch v Paríži a Kodani.

V Nemecku v polovici februára na poslednú chvíľu odriekli karnevalový sprievod v meste Braunschweig, 175 kilometrov juhovýchodne od Brém, v dôsledku varovania pred možným teroristickým útokom.

Zápas Brémy - Wolfsburg pre hrozbu neodložia

Nedeľňajší zápas 23. kola nemeckej futbalovej Bundesligy medzi Werderom Brémy a Wolfsburgom sa uskutoční aj napriek tomu, že polícia vystríhala pred možnosťou útoku islamských extrémistov v prístavnom meste na severozápade Nemecka. Informovala agentúra DPA.

"V súčasnej dobe nepomýšľame na odloženie zápasu," povedal šéf výkonného výboru Werderu Thomas Eichin. Na zápase na Weser štadióne sa predpokladá účasť viac ako 40.000 fanúšikov. Polícia oznámila, že kvôli potenciálnemu nebezpečenstvu zo strany extrémistov posilní svoju aktivitu v centre mesta a na letisku.