Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Za problémami s internetom v Bundestagu bolo zlyhanie techniky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spolkový snem (Bundestag) sa terčom rozsiahleho hackerského útoku stal naposledy v polovici mája 2015, keď ruskí hackeri dokonca dočasne dostali pod kontrolu jeden zo serverov správy Spolkového snemu.

Berlín 1. marca (TASR) - Za dnešnými problémami s internetom, intranetom a časťou elektronickej pošty v nemeckom Spolkovom sneme v Berlíne nebol podľa doterajších poznatkov zainteresovaných hackerský útok, ale zlyhanie techniky, konkrétne porucha jedného zo serverov. Náhradný server technici medzičasom spustili. Práve na nich sa odvoláva aktualizovaná informácia v internetovom vydaní denníka Bild.

Nemecký parlament i jeho správa sa dnes popoludní ocitli odrezaní od internetu. Nefunkčná bola podľa všetkého i časť elektronickej pošty, ktorá fungovala iba medzi jednotlivými kanceláriami poslancov nemeckého zákonodarného zboru.

V Nemecku, kde sa terčom hackerských útokov čoraz častejšie stávajú počítačové systémy nemeckých firiem, ale aj vládnych inštitúcií, sa okamžite objavili špekulácie, že i za dnešnými problémami môžu byť hackeri. To sa však nepotvrdilo.

Spolkový snem (Bundestag) sa terčom rozsiahleho hackerského útoku stal naposledy v polovici mája 2015, keď ruskí hackeri dokonca dočasne dostali pod kontrolu jeden zo serverov jeho správy.