Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Desiatky aktivistov demonštrovali na viacerých miestach v Berlíne

Berlín, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Organizátori protestov uvádzajú, že niekoľkí demonštranti si prilepili ruky k dverám budovy.

Berlín 17. augusta (TASR) - Desiatky environmentálnych aktivistov v utorok v nemeckom hlavnom meste Berlín protestovali proti poľnohospodárskym korporáciám a zhromaždili sa aj pred sídlami vládnych budov. Informovala o tom agentúra DPA.

Niekoľko desiatok aktivistov obsadilo prístup k budove nemeckého združenia pre poľnohospodárstvo a lesníctvo (DBV). Organizátori protestov uvádzajú, že niekoľkí demonštranti si prilepili ruky k dverám budovy.

Skupiny aktivistov vrátane hnutia Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu) tvrdili, že toto združenie háji len záujmy veľkých poľnohospodárskych korporácii. Aktivisti tieto korporácie vinia z ničenia pôdy a šírenia emisií skleníkových plynov.

Približne 100 demonštrantov sa v čase obeda zhromaždilo pred budovou ministerstva poľnohospodárstva, kde vyjadrovali nespokojnosť s ničením životného prostredia a klímy priemyselnou výrobou.

Demonštranti neskôr postriekali červenou farbou budovu, kde sídli Kresťanskodemokratická únia (CDU). Polícia podľa svojich slov preverila totožnosť 40 účastníkov.

Demonštrácia s účasťou niekoľkých stoviek ľudí sa konala aj pred sídlom Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD), píše DPA.

Blokády cestných komunikácii, križovatiek a budov sa majú konať aj v ďalších dňoch.