Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Do nemeckého Kolína prišlo vlani menej turistov kvôli bezpečnosti

Novoročné oslavy v Berlíne, zátarasy a policajné nákladiaky pred katolíckou katedrálou v Kolíne na západe Nemecka, 31.12.2016. Foto: TASR AP

Tamojšia spoločnosť pre cestovný ruch uviedla, že ide o mierny pokles, pričom môže ísť aj o dôsledok informácií okolo novoročných sexuálnych útokov v tomto meste.

Kolín nad Rýnom 21. februára (TASR) - Mesto Kolín nad Rýnom, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie destinácie v Nemecku, zaznamenalo v roku 2016 triapolpercentný pokles počtu návštevníkov zdržiavajúcich sa v tomto meste aj cez noc.

Spoločnosť pre cestovný ruch v Kolíne nad Rýnom uviedla, že ide o mierny pokles, pričom môže ísť o dôsledok informácií okolo novoročných sexuálnych útokov v tomto meste, ako aj všeobecných bezpečnostných obáv.

Citované údaje naznačujú prudký úbytok zahraničných turistov, vrátane 12,1 percenta v prípade návštevníkov z Británie. Spomedzi domácich cestovateľov ich v Kolíne nad Rýnom prespalo o 2,8 percenta menej.

Po teroristických útokoch v Európe zmenili niektoré agentúry pre cestovný ruch trasy ponúkaných zájazdov po Európe, v dôsledku čoho bol zasiahnutý aj cestovný ruch v Kolíne nad Rýnom, povedal šéf agentúry Josef Sommer.

Mnoho turistov z Číny napríklad už neprilieta do Paríža či Düsseldorfu, namiesto toho pricestujú do Prahy a Viedne. "A to znamená, že ani Kolín už tak často nefiguruje medzi zastávkami na cestovných trasách," dodal.