Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Rozbili gang z východnej Európy, prepadával klenotníctva a záložne

Foto: TASR/AP

Štyroch páchateľov premohli v Mníchove krátko pred plánovaným lúpežným prepadnutím tamojšieho klenotníctva príslušníci špeciálnej policajnej jednotky.

Kiel 25. novembra (TASR) - Nemeckej polícii sa podarilo odhaliť a rozbiť zločineckú skupinu z východnej Európy, ktorá pôsobila na celom území Nemecka a mala na konte lúpežné prepadnutia viacerých klenotníctiev a záložní.

Ako dnes informovala v Kieli prokurátorka Birgit Hessová, v pondelok zadržali v tejto súvislosti v Berlíne i v Mníchove celkove 18 ľudí, na sedem osôb vydali medzičasom zatykače.

Informovali o tom noviny Kieler Nachrichten a agentúra DPA.

Podľa internetového vydania Kieler Nachrichten zadržaní pochádzajú z Litvy. Tvorili profesionálnu zločineckú skupinu a objasňovanie ich trestnej činnosti nie je jednoduché, pretože pôsobili s meniacimi sa rôznymi falošnými identitami.

Štyroch páchateľov premohli v Mníchove krátko pred plánovaným lúpežným prepadnutím tamojšieho klenotníctva príslušníci špeciálnej policajnej jednotky. V Berlíne následne zadržali 15 osôb.

Skupina mala na svedomí aj lúpežné prepadnutie záložne v severonemeckom Kieli z 9. októbra, pri ktorom páchatelia ukoristili predovšetkým hodinky v hodnote okolo pol milióna eur.