Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nemci identifikovali muža podozrivého z pohlavného zneužitia dievčatka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stalo sa tak po tom, ako pristúpili k nezvyčajnému kroku a zverejnili fotografiu dievčaťa, pričom sa obrátili na verejnosť o pomoc.

Berlín 10. októbra (TASR) - Nemecké úrady identifikovali muža, ktorý pohlavne zneužil štvorročné dievča. Stalo sa tak po tom, ako pristúpili k nezvyčajnému kroku a zverejnili fotografiu dievčaťa, pričom sa obrátili na verejnosť o pomoc.

Prokuratúra v pondelok večer na sociálnej sieti Twitter uviedla, že úspešne ukončila pátranie a požiadala každého o vymazanie fotografií dievčaťa.

Spolkový prokurátor Georg Ungefuk informoval agentúru DPA, že podozrivý je 24-ročný nemecký občan, ktorý dievča opakovane sexuálne zneužil v čase od októbra 2016 do júla 2017. Zatkli ho v spolkovej krajine Dolné Sasko.

Podozrivý si zneužívanie filmoval a fotografoval. Materiál zrejme rozširoval po takzvanom dark webe - šifrovanej sieti často využívanej na kriminálne aktivity.

Prokurátor Ungefuk nepovedal viac podrobností o vyšetrovaní či o tom, ako zverejnenie fotografie dievčaťa pomohlo pri zatýkaní podozrivého.

Dievčatko je už spolu so svojimi rodičmi a nie je fyzicky zranené, dodáva agentúra DPA.