Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Jediným obvineným v prípade havárie Germanwings zostáva Andreas Lubitz

Andreas Lubitz Foto: Facebook Andreasa Lubitza

Lubitz, trpiaci dlhodobými závažnými depresiami, 24. marca zámerne narazil Airbusom A320 do úbočia hory vo francúzskych Alpách, pričom zahynulo všetkých 150 ľudí na palube.

Düsseldorf 12. júna (TASR) - Druhý pilot nemeckej spoločnosti Germanwings Andreas Lubitz, ktorý vedome spôsobil marcovú tragédiu letu 4U9525, zostáva naďalej jediným obvineným ohľadom tohto prípadu. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Vyhlásenie nemeckej prokuratúry naznačuje, že sa zatiaľ neplánuje obvinenie Germanwings ani lekárov, ktorí Lubitza pred haváriou liečili. Kancelária düsseldorfskej prokuratúry však pripomenula, že vyšetrovanie pokračuje.

Francúzska prokuratúra takisto tvrdí, že momentálne niet dostatok dôkazov na začatie konania voči aerolíniám Germanwings alebo ich materskej spoločnosti Lufthansa ohľadom nedbalosti, ktorá viedla k nešťastiu.

Nemecká prokuratúra medzitým potvrdila, že Lubitz sa nikomu nezdôveril so svojimi samovražednými zámermi, bude teda veľmi ťažké obviniť aj iné osoby. O jeho plánoch nevedela ani jeho priateľka, lekári či zamestnávateľ.