Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nekontrolovaný vstup osoby narušil prevádzku letiska Kolín/Bonn

Na snímke cestujúci čakajú na bezpečnostnú kontrolu na prvom termináli na letisku Kolín /Bonn 30. mája 2016. Foto: TASR/AP

Podobný prípad zaznamenali na letisku Kolín/Bonn začiatkom marca, keď sa vyhla bezpečnostnej kontrole 23-ročná policajtka v civile.

Kolín nad Rýnom 30. mája (TASR) - Nemecká polícia pozastavila dnes všetky odlety z prvého terminálu letiska medzi Kolínom nad Rýnom a Bonnom vzhľadom na údajnú prítomnosť osoby, ktorá sa dostala dovnútra bez toho, aby sa podrobila bezpečnostnej kontrole. Agentúra DPA o tom informuje s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu.

Odlety z uvedeného terminálu medzinárodného letiska Kolín/Bonn sú pozastavené od 11.15 h. Podľa zverejnených informácií je potrebné všetky prítomné osoby znova prekontrolovať. Lietadlá vypravené z prvého terminálu, ktoré ešte neodleteli, vrátili z bezpečnostných dôvodov naspäť.

Podľa DPA nebolo jasné, koľko ľudí sa v čase vyhlásenia poplachu nachádzalo v budovách terminálu. Známe nie sú ani podrobnosti o podozrivej osobe alebo to, akým spôsobom bol zistený jej nekontrolovaný vstup.

Podobný prípad zaznamenali na letisku Kolín/Bonn začiatkom marca, keď sa vyhla bezpečnostnej kontrole 23-ročná policajtka v civile. Výsledkom jej konania bola evakuácia odletovej haly druhého terminálu, kde sa v tom čase nachádzalo približne 1000 cestujúcich.