Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Na tínedžera, ktorý zrejme útočil nožom vo Viersene, vydali zatykač

Sviečky na mieste tragédie. Foto: TASR/AP

Mladíka, údajne niekdajšieho priateľa obete, zadržali v utorok, keď sa so svojou právnou zástupkyňou dostavil na jeden z miestnych policajných okrskov.

Viersen 13. júna (TASR) - Na 17-ročného rodáka z Bulharska Matyua K., ktorý je dôvodne podozrivý z pondelkového vražedného útoku nožom na 15-ročnú tínedžerku rumunského pôvodu Iulianu R. v parku v centre nemeckého mesta Viersen, vydali v stredu zatykač.

Informoval o tom Západonemecký rozhlas (WDR) s odvolaním sa na políciu a prokuratúru.

Mladíka, údajne niekdajšieho priateľa obete, zadržali v utorok, keď sa so svojou právnou zástupkyňou dostavil na jeden z miestnych policajných okrskov. Ten sa však sediac vo vyšetrovacej väzbe doteraz k predmetným obvineniam nevyjadril.

Viac informácií o doterajších poznatkoch vyšetrovateľov sľubujú zodpovední na štvrtok.

Dôvodne podozrivou osobou je tínedžer, ktorý už v minulosti čelil trestným oznámeniam pre obchod s drogami, ublíženie na tele, krádež, poškodenie cudzieho majetku, zneužitie tiesňovej linky, neoprávnené riadenie motorového vozidla či rušenie pokoja.

Pôvodne zadržaného 25-ročného Turka, ktorý v pondelok unikal najskôr policajtom a potom sa sám prihlásil na polícii, v utorok prepustili na slobodu. Na zločine v parku sa totiž nepodieľal a policajnej kontrole sa vyhol v súvislosti s prechovávaním drog. Jeho výzor však náhodou zodpovedal popisu páchateľa, ako ho získala polícia.