Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ochranári chcú rozšíriť nočný pokoj na letisku v Hamburgu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ruch vo vzdušnom prístave sa napriek snahe miestnych senátorov i vedenia letiska v ostatných piatich rokoch neustále zvyšuje.

Hamburg 1. marca (TASR) - Prevádzka letiska v severonemeckom Hamburgu je prerušená v čase od 23.00 h do 6.00 h, avšak ochranári z organizácie BUND by chceli toto časové rozmedzie rozšíriť poukazujúc na fakt, že sa ani terajšie nedodržiava.

Ruch vo vzdušnom prístave sa napriek snahe miestnych senátorov i vedenia letiska v ostatných piatich rokoch neustále zvyšuje.

Ochranári preto odštartovali dnes podpisovú akciu za dôsledné dodržiavanie nočného pokoja na letisku a za rozšírenie prerušenia jeho prevádzky v čase od 22.00 h do 6.00 h v pracovné dni a v čase od 22.00 h do 8.00 h v nedeľu a v sviatočné dni.

Ak petičné hárky podpíše najmenej 10.00O občanov, potom sa miestne zastupiteľstvo bude musieť zaoberať danou otázkou.

O nespokojnosti časti občanov s prevádzkou letiska svedčí aj desaťnásobný nárast počtu sťažností na hluk v jeho okolí v uplynulom roku, a to z asi 9000 na takmer 90.000.

Ako však poukázal Severonemecký rozhlas (NDR) vo svojom materiáli, zvýšenie počtu sťažností neznamená automaticky zvýšenie počtu nespokojných občanov, skôr naznačuje, že tí istí občania, predovšetkým z Elmenhorstu a Ahrensburgu, ale aj iných obcí v okolí prístavnej metropoly, opakovane zasielali pripomienky na príslušný úrad.