Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Ozbrojená žena oslobodila pacienta psychiatrie a ušla s ním

Ilustračné foto. Foto: TASR/Vladimír Benko/MV SR

Do pátrania sa v Nemecku zapojili aj vrtuľníky, sily diaľničnej polície, ba aj kolegovia z Holandska.


Kleve 21. mája (TASR) - Nemecká polícia pokračuje v rozsiahlom, zatiaľ neúspešnom pátraní po 22-ročnej žene, ktorá dnes so zbraňou v ruke oslobodila svojho pravdepodobne niekdajšieho komplica, o päť rokov staršieho muža, odsúdeného na šesť a pol roka väzenia za ťažkú lúpež a vydieranie, a spoločne s ním ušla na odcudzenom motorovom vozidle.

Kriminálnika dnes traja pracovníci psychiatrickej kliniky v obci Bedburg-Hau neďaleko holandskej hranice prepravili k lekárovi do mesta Kleve, kde na nich čakala spomínaná žena. So strelnou zbraňou v ruke prinútila trojicu, aby uvoľnili putá jej komplicovi, ktorý bol na spomínanej klinike od vlaňajšieho novembra.

Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Dvojica následne ušla z miesta prepadu a pokračovala v úteku na motorovom vozidle až do havárie v neďalekej obci, odkiaľ pokračovala pešky.

Príslušníci policajných útvarov osobitého určenia prehľadali viacero domov v okolí nájdeného motorového vozidla, avšak bez výsledku. Do pátrania sa zapojili aj vrtuľníky krajinskej a spolkovej polície, sily diaľničnej polície, ba aj kolegovia z Holandska.