Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pasažierov spoločnosti Eurowings čakajú zrejme problémy kvôli štrajkom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hovorca spoločnosti reagoval s neporozumením, pretože všetci aktéri si vraj uvedomovali, že je možné dosiahnuť dohodu iba za rokovacím stolom.

Düsseldorf 21. októbra (TASR) - Pasažieri leteckej spoločnosti Eurowings, ktorá je súčasťou nemeckého koncernu Lufthansa, musia od pondelka 24. októbra rátať s problémami.

Odbory Ufo, zastupujúce zamestnancov palubného personálu, totiž ohlásili na obdobie dvoch týždňov od spomínaného dňa, že kedykoľvek prerušia prácu na znak nespokojnosti s doterajším priebehom mzdových rokovaní so zamestnávateľom. Verejnosť však mienia o jednotlivých protestných akciách vopred informovať, ubezpečili podľa tlačovej agentúry DPA dnes ich predstavitelia. Súčasne vyhlásili rokovania s manažmentom firmy za stroskotané, proces za ukončený, pričom sa nemienia vrátiť za rokovací stôl.

Ak by sa ani po dvoch týždňoch neobjavili náznaky ústupkov zamestnávateľa, môže situácia ďalej eskalovať, pohrozili odboroví predáci a podčiarkli, že v krajnom prípade sú pripravení vstúpiť aj do časovo neobmedzenej protestnej akcie. Prípadné pokračovanie štrajku sa však s určitosťou neuskutoční počas vianočných sviatkov, avizovali.

Hovorca spoločnosti reagoval s neporozumením, pretože všetci aktéri si vraj uvedomovali, že je možné dosiahnuť dohodu iba za rokovacím stolom. Súčasne potvrdil pripravenosť vedenia obnoviť rokovania a optimizmus, že sa situáciu napriek avizovaným štrajkom podarí zvládnuť.

Odbory však tvrdia, že vedenie v stredu večer stiahlo kompromisný návrh, čo prispelo k rozhodnutiu štrajkovať.