Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Planý poplach vyvolala matka, ktorá podozrievala syna zo sympatii k IS

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Príslušníci mladého muža zadržali 3. novembra krátko pred odletom stroja z letiska Kolín nad Rýnom/Bonn, informovala v utorok agentúra DPA. Podozrenie sa však nepotvrdilo.

Kolín nad Rýnom 7. novembra (TASR) - Skutočnosti nezodpovedajúci podnet matky o možnom sympatizovaní jej 22-ročného syna smerujúceho do Egypta s džihádistami z tzv. Islamského štátu (IS) viedol k okamžitému zásahu nemeckých bezpečnostných zložiek. Ich príslušníci mladého muža zadržali 3. novembra krátko pred odletom stroja z letiska Kolín nad Rýnom/Bonn, informovala v utorok agentúra DPA.

Podozrenie voči mužovi sa však nepotvrdilo. Obsah jeho batožiny jednoznačne potvrdil, že dočasne zadržaný mladík išiel na dovolenku. Polícia ho však prepustila na slobodu až po dvoch hodinách, keď bolo jeho lietadlo už dávno vo vzduchu.

Aj samotného zadržaného prekvapili otázky policajtov o tom, či sa pripojil alebo chystá pripojiť k IS, povedal policajný hovorca. Informácie o charaktere vzťahu medzi matkou, ktorá telefonicky oznámila svoje podozrenie na policajné prezídium v Düsseldorfe, respektíve jej synom, však hovorca nemal.