Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

FOTO: UNIKLA JEDOVATÁ LÁTKA: V Nemecku zranila najmenej 13 ľudí

Hasiči zasahujú po úniku jedovatej kvapaliny pred vstupom do areálu firmy v obci Sternenfels na juhozápade Nemecka v utorok 16. októbra 2018. Foto: TASR/AP

Zranení utrpeli predovšetkým podráždenie dýchacích ciest, očí a kože, pričom jeden z nich sa sťažoval na ťažkú nevoľnosť.

Berlín/Sternenfels 16. októbra (TASR) - Najmenej 13 ľudí utrpelo v utorok zranenia v dôsledku úniku jedovatej kvapaliny na juhozápade Nemecka. S odvolaním sa na policajné zdroje o tom informovala agentúra DPA.

K úniku nebezpečnej látky došlo vo firemnom areáli v obci Sternenfels v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Zranení podľa polície nie sú v ohrození života, niektorí sú však vo vážnom stave.

Hasiči zasahujú po úniku jedovatej kvapaliny pred vstupom do areálu firmy v obci Sternenfels na juhozápade Nemecka v utorok 16. októbra 2018.
Foto: TASR/AP

Dôvodom úniku zhruba 200 litrov jedovatej kvapaliny bola podľa všetkého technická porucha. Zranení utrpeli predovšetkým podráždenie dýchacích ciest, očí a kože, pričom jeden z nich sa sťažoval na ťažkú nevoľnosť. Išlo o látku perchlóretylén, ktorá sa využíva na chemické čistenie kovových dielov, uviedli zdroje hasičov.

Polícia doposiaľ nespresnila, v akej firme k nehode došlo, uviedla však, že verejnosť únikom ohrozená nebola.