Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Po zrážke stíhačiek našli nažive jedného z pilotov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zachránený muž dopadol na korunu stromu, odkiaľ ho záchranári úspešne zložili na zem.

Berlín 24. júna (TASR) - Pilota jednej z dvoch stíhačiek nemeckej armády, ktoré sa v pondelok po zrážke zrútili na severe krajiny, sa podarilo nájsť živého. Informácie pre agentúru DPA potvrdilo nemecké ministerstvo obrany.

Obom pilotom sa podarilo zo stíhačiek katapultovať. Zachránený muž dopadol na korunu stromu, odkiaľ ho záchranári úspešne zložili na zem. Po druhom pilotovi pátrali aj s pomocou civilných a vojenských vrtuľníkov. V blízkosti zrážky sa však našli časti ľudského tela. Zatiaľ ale nie je isté, či patria druhému z pilotov, uviedla hovorkyňa policajného prezídia v meste Neubrandenburg.

K zrážke došlo v pondelok na území spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko. Jedna zo stíhačiek typu Eurofighter dopadla do lesa blízko obce Jabel, zatiaľ čo druhá na okraj lesa južne od obce Nossentiner Hütte. Obe miesta sú od seba vzdialené približne desať kilometrov.

Stíhačky neniesli nijakú muníciu, uviedla hovorkyňa okresu Mecklenburgische Seenplatte (Meklenburská jazerná plošina).

Polícia v okolí mesta Malchow vydala varovanie, aby sa občania k troskám stíhačiek, ktoré môžu predstavovať nebezpečenstvo, nepribližovali. Zároveň požiadala občanov, aby uvoľnili cestu záchranárskym vozidlám a vyhli sa danej oblasti, napísalo na Twitteri policajné prezídium mesta Neubrandenburg.