Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia pátra po páchateľoch nočného útoku v meste Chemnitzi

Ali Tulasoglu si fotí svoju tureckú reštauráciu po požiari 18. októbra 2018 v nemeckom Chemnitzi. Foto: TASR/AP

Policajné hliadky budú na neurčitý čas častejšie monitorovať situáciu v okolí ubytovní žiadateľov o azyl a zahraničných gastronomických zariadení.

Chemnitz 18. októbra (TASR) - Nemecká polícia pátra po trojici pravdepodobných páchateľov, ktorí majú na svedomí zrejme podpaľačský nočný útok na tureckú reštauráciu v meste Chemnitz v spolkovej krajine Sasko.

Na základe informácie svedkyne, ktorá videla trojicu mužov utekať z miesta činu a nastupovať do osobného vozidla zrejme červenej farby, polícia zverejnila informácie o mužoch, ktorí mali mať na sebe zhodne tmavé odevy, boli vysokí 170-180 centimetrov, pričom jeden z nich mal osobitne vyšportovanú postavu. Kriminalisti súčasne požiadali širokú verejnosť o pomoc s dôrazom na hľadanie ďalších svedkov.

Informácie priniesol Stredonemecký rozhlas (MDR).

Podľa rovnakého zdroja chce polícia zintenzívniť prítomnosť v uliciach. Policajné hliadky budú na neurčitý čas častejšie monitorovať situáciu v okolí ubytovní žiadateľov o azyl a zahraničných gastronomických zariadení.

Príčina je zrejmá.

V Chemnitzi došlo počas uplynulej noci k štvrtému útoku na zahraničnú reštauráciu v priebehu iba niekoľkých týždňov.

Židovská reštaurácia Shalom sa terčom útoku stala 27. augusta. Zranenia utrpel pri akcii jej majiteľ.

Perzská reštaurácia Schmetterling sa terčom útoku kameňmi stala v noci na 22. septembra.

Trio zatiaľ neidentifikovaných páchateľov zaútočilo 7. októbra na inú perzskú reštauráciu Safran. Pri útoku, ktorému predchádzalo počmáranie stien objektu hákovými krížmi a rozbitie okien, utrpela jedna osoba - hostinský - ťažké zranenia.

Násilie namierené voči cudzincom vypuklo v Chemnitzi po augustovom zabití nemeckého občana, z ktorého sú podozriví migranti.