Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Po náraze auta do chodcov v Heidelbergu zomrel 73-ročný muž

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia pri zásahu na rušnom námestí Bismarckplatz, kde k incident odohral, nasadila i jeden zo svojich vrtuľníkov, ktorý využila na zhotovenie záberov zo vzduchu.


Heidelbeg 25. februára (TASR) - Po sobotňajšom incidente v nemeckom meste Heidelberg, kde narazilo auto do skupiny chodcov, podľahol svojim zraneniam 73-ročný muž. Informovala o tom polícia, pričom tiež poskytla údaje o ďalších dvoch zranených chodcoch, ako aj o vodičovi auta, ktorého policajti postrelili, keď unikal z miesta udalosti.

Muža podozrivého z úmyselného zrazenia chodcov policajný hovorca identifikoval ako 35-ročného Nemca. Policajti ho zastavili výstrelmi blízko námestia v centre Heidelbergu, odkiaľ po náraze auta do chodcov unikal vyzbrojený nožom.

Okrem 73-ročného muža, ktorý neskôr podľahol ťažkým poraneniam, utrpeli ľahšie zranenia 32-ročný občan Rakúska a 29-ročná žena z Bosny a Hercegoviny. Oboch ľahko zranených ošetrili ambulantne, zatiaľ čo postreleného vodiča previezli do nemocnice.

Policajný hovorca zdôraznil, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mal sobotňajší incident teroristické pozadie. Miestne médiá krátko po udalosti uviedli, že zadržaný vodič auta trpí duševnou poruchou, čo však polícia zatiaľ nepotvrdila.

Polícia pri zásahu na rušnom námestí Bismarckplatz, kde k incident odohral, nasadila i jeden zo svojich vrtuľníkov, ktorý využila na zhotovenie záberov zo vzduchu. K poškodenému autu tiež priviedli psa vycvičeného na vyhľadávanie výbušnín, výsledok však bol negatívny.