Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia uskutočnila razie proti Ríšskym občanom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prehľadali pritom viac ako dve desiatky objektov, zaistili množstvo dôkazov a zadržali jednu hľadanú osobu, na ktorú bol vydaný zatykač.

Mníchov 18. júla (TASR) - Približne 200 nemeckých policajtov uskutočnilo dnes raziu zameranú proti takzvaným Ríšskym občanom zo zoskupenia Spolkový štát Bavorsko. Prehľadali pritom viac ako dve desiatky objektov, zaistili množstvo dôkazov a zadržali jednu hľadanú osobu, na ktorú bol vydaný zatykač. Informoval o tom Bavorský rozhlas (BR).

Domové prehliadky sa uskutočnili v pôsobnosti policajných pracovísk v Ansbachu, Dillingene, Erdingu, Erlangene, Fürstenfeldbrucku, Fürthe, Kemptene, Landshute, Memmingene, Mníchove, Passau, Regensburgu, Rosenheimu, Schwabachu a Weidene, ako aj kriminálnych inšpekcií v Kaiserslauterne a Ludwigshafene v spolkovej krajine Porýnie-Falcko.

Pozornosť bezpečnostných zložiek sa sústredila na sedem vedúcich predstaviteľov spomínaného hnutia, ktoré neuznáva existenciu spolkovej republiky, a jeho 24 členov.

Bavorský krajinský minister vnútra Joachim Herrmann v tejto súvislosti zdôraznil, že aj keď sa Ríšski občania pokúšajú o odpor, právny štát sa presadí. Podľa jeho slov mieni štát využiť aj v budúcnosti všetky zákonné prostriedky na postup proti spomínanému hnutiu, ktoré dlhodobo neguje platné zákony.

Zbrane v ilegálnej držbe sa pri dnešnej razii nenašli.