Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Požiar v domove pre seniorov v Nemecku si vyžiadal obeť i zranených

Hasičské autá stoja pred domovom seniorov v nemeckom Heilbronne 11. septembra 2023. Jednu obeť a dvoch zranených si vyžiadal požiar, ktorý v pondelok vypukol v domove pre seniorov v meste Heilbronn v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Foto: TASR/DPA

Príčina požiaru, ktorý budovu zachvátil v pondelkových popoludňajších hodinách, doposiaľ nebola bezprostredne známa.

Heilbronn 12. septembra (TASR) - Jednu obeť a dvoch zranených si vyžiadal požiar, ktorý v pondelok vypukol v domove pre seniorov v meste Heilbronn v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Informovala o tom agentúra DPA.

V prípade obete ide o 75-ročného muža, ktorého v pondelok popoludní vrtuľníkom previezli do nemocnice, spresnila tamojšia polícia. Vo večerných hodinách však napokon podľahol ťažkým popáleninám a zraneniam, ktoré utrpel v dôsledku dymu.

Ťažké zranenia v dôsledku požiaru vrátanie nadýchania sa dymu utrpel aj ďalší 93-ročný obyvateľ spomínaného zariadenia, dodala polícia. Ďalšia 79-ročná seniorka utrpela ľahšie zranenia.

Príčina požiaru, ktorý budovu zachvátil v pondelkových popoludňajších hodinách, doposiaľ nebola bezprostredne známa. Požiar vypukol v jednej z izieb na prvom poschodí. Hasiči ukončili zásah až vo veečerných hodinách; kompletné vysťahovanie budovy nakoniec nebolo potrebné. Vyšetrovanie prípadu prevzala tamojšia kriminálna polícia.