Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Nemecko preverí schopnosť krajiny reagovať na kybernetický útok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Celonárodné cvičenie preverujúce schopnosť krajiny reagovať na krízy sa malo konať už v roku 2020, z dôvodu pandémie ho však posunuli na rok 2022.

Berlín 14. júla (TASR) - V Nemecku sa koncom septembra uskutoční rozsiahla simulácia kybernetického útoku na vládu a úrady s cieľom preveriť pripravenosť krajiny čeliť takýmto hrozbám. TASR správu prevzala v piatok z agentúry DPA.

Nemecký Spolkový úrad pre civilnú ochranu a pomoc pri katastrofách (BBK) uviedol, že na cvičení sa zúčastní najmenej osem nemeckých spolkových krajín, armáda, polícia a viaceré úrady. Simulácia s názvom Lükex 23 sa uskutoční 27. septembra a potrvá dva dni.

"Scenár Lükex 23 sa zameriava na narušenie činnosti vlády rozsiahlym kybernetickým útokom," uviedol hovorca BBK. Presný program cvičenia však nezverejnia s cieľom neohroziť jeho účinok.

Celonárodné cvičenie preverujúce schopnosť krajiny reagovať na krízy sa malo konať už v roku 2020, z dôvodu pandémie ho však posunuli na rok 2022. Následne ho znova odložili z dôvodu ruskej invázie na Ukrajinu.