Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Vyšetrovanie nepotvrdilo prítomnosť trhaviny v liste prezidentovi

Nemecký prezident Joachim Gauck Foto: TASR/AP Photo/dapd/Berthold Stadler

Bezpečnostné zdroje pôvodne pre agentúru DPA potvrdili, že v listovej zásielke adresovanej nemeckému prezidentovi sa nachádzal výbušný materiál, nie však správy o tom, že išlo o látku HMTD.

Berlín 19. apríla (TASR) - Správy o tom, že pri rutinnej kontrole na poštovom pracovisku Úradu spolkového prezidenta v Berlíne odhalili listovú bombu, adresovanú Joachimovi Gauckovi, boli zrejme predčasné.


Tlačová agentúra DPA, ktorá priniesla i pôvodnú informáciu, podobne ako internetové vydania viacerých nemeckých denníkov, ju vo večerných hodinách korigovala s odvolaním sa na hovorkyňu ministerstva vnútra.

"Podozrenie na prítomnosť trhaviny v liste adresovanom spolkovému prezidentovi Joachimovi Gauckovi sa podľa poznatkov bezpečnostných úradov nepotvrdilo. Vyplýva to z vyšetrovania Spolkového kriminálneho úradu (BKA) po zneškodnení podozrivej poštovej zásielky," napísala DPA.

Podozrivú zásielku kontrolovane odpálili v parku sídla nemeckej hlavy štátu - zámku Bellevue.

Najvyššieho nemeckého predstaviteľa, ktorý sa v súčasnosti nezdržiava vo svojom berlínskom sídle, o udalosti okamžite informovali.

Bezpečnostné zdroje pôvodne pre agentúru DPA potvrdili, že v listovej zásielke adresovanej nemeckému prezidentovi sa nachádzal výbušný materiál, nie však správy o tom, že išlo o látku HMTD. O prítomnosti tejto výbušnej látky v zásielke informovali na internete s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje denník Die Welt a magazín Focus.