Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pri požiari v berlínskej saune zahynuli najmenej traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Saunový klub sa nachádza v podzemných priestoroch výškovej budovy na ulici Kurfürstenstrasse v berlínskej mestskej časti Schöneberg. Plamene sa nerozšírili na podlažia nad saunou.

Berlín 6. februára (TASR) - Najmenej traja ľudia prišli o život pri požiari v saunovom klube v Berlíne. Viacero ďalších osôb utrpelo zranenia, oznámil v noci na dnes hovorca hasičského zboru.

Do nemocnice podľa oznámenia previezli jedného človeka s podozrením na otravu spalinami. Príčina smrti obetí nebola bezprostredne známa.

Saunový klub, kde k požiaru došlo, sa nachádza v podzemných priestoroch výškovej budovy na ulici Kurfürstenstrasse v berlínskej mestskej časti Schöneberg. Pozostáva z viacerých menších miestností. Zasahujúcim zložkám sa dosiaľ podarilo prezrieť len časť z nich, uviedol hovorca. Na miesto dorazilo 50 príslušníkov pohotovostných služieb.

Plamene sa nerozšírili na podlažia nad saunou. Zvyšní obyvatelia budovy, v ktorej sa nachádza aj domov pre seniorov, neboli zasiahnutí.

Príčina požiaru zatiaľ nie je jasná. Prípad už vyšetruje polícia. Hasiace a záchranné práce budú pokračovať ešte najmenej hodinu a pol, dodal hovorca hasičov.