Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nemci, Rakúšania a Taliani budú lepšie spolupracovať pri migrácii

Na ilustračnej fotografii sú migranti z Egypta v Taiansku. Foto: TASR/AP

Prioritami by mali byť ochrana vonkajších hraníc EÚ, repatriácia neúspešných žiadateľov o azyl a podpora námorných záchranných operácií zabezpečovaných Líbyou.

Viedeň 12. júla (TASR) - Nemecko, Taliansko a Rakúsko plánujú začať intenzívnejšie spolupracovať v oblasti migrácie, v ktorej chcú v rámci EÚ nastoliť "poriadok". Podľa agentúry DPA o tom informovali ministri vnútra uvedených krajín.

"Cieľom je jednoznačne dosiahnuť, aby Európa prehodila rýchlosť," uviedol šéf talianskeho rezortu vnútra Matteo Salvini po trojstrannom stretnutí so svojimi nemeckými a rakúskymi kolegami Horstom Seehoferom a Herbertom Kicklom, ktoré sa uskutočnilo v rakúskom meste Innsbruck, v rámci zasadnutia ministrov vnútra členských krajín EÚ.

Podľa Saliviniho by prioritami mali byť ochrana vonkajších hraníc EÚ, repatriácia neúspešných žiadateľov o azyl a podpora námorných záchranných operácií zabezpečovaných Líbyou.

"Dohodli sme sa, že do tejto záležitosti vnesieme poriadok, vzhľadom na to, že tu až príliš dlho vládol neporiadok," povedal Seehofer.