Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Šéf diplomacie Heiko Maas vyzval USA a Rusko na pokračovanie rokovaní

Na snímke vľavo americký prezident Donald Trump a vpravo ruský prezident Vladimir Putin si podávajú ruky po skončení tlačovej konferencie po rokovaní vo fínskej metropole Helsinki 16. júla 2018. Foto: TASR/AP

Putin a Trump sa vo fínskej metropole stretli na spoločnom summite, ktorý označili za úsilie o obnovenie bilaterálnych vzťahov.

Berlín 17. júla (TASR) - Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas vyzval v utorok Spojené štáty a Rusko, aby pokračovali v rokovaniach aj po pondelkovom spoločnom summite prezidentov Donalda Trumpa a Vladimira Putina vo fínskych Helsinkách. Informuje o tom agentúra DPA.

"Je dôležité, aby USA a Rusko spolu hovorili," povedal Maas pre nemeckú mediálnu sieť RND. "Nemôžeme si dovoliť ticho medzi Moskvou a Washingtonom o Sýrii, o Ukrajine, o kontrole či redukcii zbraní," dodal nemecký šéf diplomacie.

Dialóg je podľa neho pre medzinárodné vzťahy nevyhnutný rovnako ako "spoľahlivosť, dôslednosť a tvrdá práca - a to i mimo stredobodu záujmu verejnosti".

Putin a Trump sa vo fínskej metropole stretli na spoločnom summite, ktorý označili za úsilie o obnovenie bilaterálnych vzťahov, píše DPA.