Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Nemecká prokuratúra vyšetruje advokáta salafistov

Foto: Ilustračné foto

Karlsruhe 26. septembra (TASR) - O vyšetrovaní advokáta salafistov Mutlua Günala, ktoré vedie nemecká Spolková prokuratúra, informovali dnes internetové vydania týždenníka Der Spiegel a denníka Bild.

Podľa rovnakých zdrojov došlo pred dvoma týždňami k domovej prehliadke v advokátovej kancelárii v Bonne, na ktorej popri zástupcoch Spolkovej prokuratúry participovali aj ich kolegovia z Krajinského kriminálneho úradu v Severnom Porýní-Vestfálsku. Pri tejto príležitosti došlo k zhabaniu spisov a odfotografovaniu advokátovho kalendára.

Spolková prokuratúra so sídlom v Karlsruhe sa k správam nemeckých médií nechcela vyjadriť.

Mutlu Günal bol obhajcom jednej z významných osobností nemeckej salafistickej scény Svena Laua, ktorého Vrchný krajinský súd v Düsseldorfe odsúdili v júli za podporu zahraničných teroristických zoskupení na päť a pol roka väzenia.

Samotný Günal sa pre Der Spiegel vyjadril, že vyšetrovanie vníma s humorom. Podľa jeho názoru ide evidentne o osobnú pomstu istého islamistu, ktorého nechcel obhajovať. O tvrdeniach spomínaného muža, o ktoré sa vyšetrovanie opiera, jestvujú pre fakt, že menil výpovede, isté pochybnosti aj v radoch vyšetrovateľov.