Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Vyšetrujú desiatky policajtov nasadených v Hamburgu počas summitu G20

Na archívnej snímke nemeckí policajti kráčajú okolo horiacej barikády odporcov summitu krajín G20 v nemeckom Hamburgu v noci v piatok 7. júla 2017. Foto: TASR/AP

Počas júlového summitu bolo v severonemeckom prístavnom meste nasadených viac ako 20.000 príslušníkov policajných zložiek.

Hamburg 6. septembra (TASR) - Po masívnych zrážkach demonštrantov s políciou v uliciach severonemeckého Hamburgu počas summitu krajín G20 prebieha vyšetrovanie viac ako 90 tam nasadených mužov zákona pre podozrenie z trestných činov, ktorých sa mohli dopustiť pri výkone služby.

Informáciu o internom vyšetrovaní policajtov prinieslo hamburské vydanie týždenníka Die Zeit.

Podľa správy sa koná v 78 prípadoch pre podozrenie z ublíženia na zdraví, v siedmich prípadoch pre podozrenie z donucovania, v troch pre podozrenie z marenia trestu, kým v dvoch prípadoch ide o urážanie a v ďalších dvoch o porušenie služobného tajomstva. V zostávajúcich kauzách ide o ohrozovanie, respektíve sexuálne obťažovanie, ktorého sa však mal dopustiť policajt vo svojom voľnom čase.

Už od júla prebieha vyšetrovanie v 49 prípadoch.

Počas summitu v dňoch 7.-8. júla bolo v severonemeckom prístavnom meste nasadených viac ako 20.000 príslušníkov policajných zložiek.

Prokuratúra podľa vlastných informácií vyšetruje celkovo 109 menovite známych účastníkov protestných akcií a v ďalších 64 prípadoch začala stíhanie voči neznámym osobám.