Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Nemecko: Sýrčan zavraždil Poľku po hádke, boli pár

Policajt začína Sýrčana, ktorý v nemeckom Reutlingene zranil svoju kolegyňu z Poľska. Pri útoku nepoužil mačetu, ale kuchynský nôž. Foto: TASR/AP

Sýrčan a 45-ročná žena pracovali spolu v reštaurácii. Zaútočil na ňu po hádke medzi nimi na hlavnej autobusovej stanici v meste. Motív činu polícia zisťuje.

Stuttgart 25. júla (TASR) - Žena, ktorú v nedeľu v nemeckom meste Reutlingen zabil nožom sýrsky žiadateľ o azyl, bola občianka Poľska. Potvrdilo to dnes poľské ministerstvo zahraničných vecí, informovala agentúra AP.

Podľa agentúry DPA vyšetrovatelia dnes zároveň spresnili, že 21-ročný Sýrčan neútočil mačetou, ako predtým informovali médiá, ale kuchynským nožom.

Sýrčan a 45-ročná žena pracovali spolu v reštaurácii. Zaútočil na ňu po hádke medzi nimi na hlavnej autobusovej stanici v meste. Motív činu polícia zisťuje.

Sýrčan pri úteku zranil päť ľudí. Následne ho zrazil autom svedok incidentu a polícia ho zadržala. Mužom zákona bol Sýrčan známy pre trestné činy, ako je ťažké ublíženie na zdraví, krádež či držanie drog. Polícia tvrdí, že po úvodnom výsluchu zistila u muža duševnú chorobu.

Útočník a jeho obeť tvorili pár

Dvadsaťjedenročný utečenec zo Sýrie nebol iba kolegom obete z miestneho hostinca. Obaja mali podľa slov podozrivého vzťah, informovali dnes nemecká polícia a prokuratúra.

Motív činu zatiaľ nie je jasný, avšak mohli by ním byť problémy vo vzťahu, o ktorom vypovedal dnes útočník s evidentnými psychickými ťažkosťami. Aj v nich sa môže nachádzať kľúč k pochopeniu pozadia zločinu.

Kriminalisti zistili, že k osudnému útoku dlhým nožom došlo po predchádzajúcej hádke dvojice na miestnej autobusovej stanici. Žena zomrela na následky vážnych zranení hlavy. Medializované informácie o tehotenstve obete polícia nepotvrdila.